30 zł na zakupy!
Zapisz się do newslettera i odbierz 30zł rabatu na wszystkie produkty KONSIMO od wartości koszyka minimum 100zł! Wysłanie formularza oznacza zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych dla potrzeb marketingowych.
30 dni na zwrot towaru
Każda deska kuchenna jest wykonana z najwyższą starannością korzystając z tradycyjnych ręcznych metod produkcyjnych. Wybierając europejskie drewno, dbamy o to, aby nasze deski spełniały najwyższe standardy jakości potwierdzone certyfikatami. Oznacza to, że korzystamy z surowca pochodzącego z lasów specjalnie do tego przeznaczonych, szanując środowisko i społeczność lokalną.
Wybierając nasze deski, dbasz o planetę.
Certyfikowane drewno FSC pochodzi z lasów specjalnie przeznaczonych do produkcji wysokiej jakości drewnianych produktów. Wybierając produkty z certyfikatem FSC, konsumenci wspierają firmy i producentów, którzy dbają o środowisko i społeczeństwo. Zapewnia to także pewność użytkownikom, że ich produkt pochodzi z legalnych i zrównoważonych źródeł, jednocześnie przyczyniając się do ochrony środowiska naturalnego.
Jakość desek jest niezwykle ważna dla każdego kucharza, czy pasjonata gotowania. Zastosowanie wysokiej jakości drewna certyfikowanego FSC klejonego w pasy, gwarantuje wytrzymałość i trwałość produktu przez wiele lat. Tak wykonane deski zapewniają idealne warunki do przygotowywania posiłków. Naturalny smak i zapach drewna pozostaje na przygotowanych potrawach, co dodaje niepowtarzalnego charakteru potrawom. Warto także pamiętać, że odpowiednia pielęgnacja i regularne olejowanie zapewnia wytrzymałość desek do krojenia na wiele lat.
Oleje, które zastosowaliśmy do impregnacji są ekologiczne i bezpieczne dla desek kuchennych oraz żywności. Wnikają one głęboko tworząc nieprzepuszczalną barierę, dzięki czemu są chronione przed działaniem wody i wilgoci, która mogłaby negatywnie wpływać na ich trwałość. Przy regularnej impregnacji drewna będzie ono zachowane w idealnej kondycji, a także przetrwa wiele lat, a nawet pokoleń.
Dąb: Drewno dębowe cechuje się trwałością i wytrzymałością, a do tego jest wysoce odporne na ścieranie, czyniąc je idealnym wyborem do użytkowania w kuchni, a charakterystyczny kolor i widoczne słoje nadają wyjątkowego uroku.
Buk: Drewno bukowe jest jasnego koloru o delikatnie widocznych słojach. Użytkowanie w kuchni zapewnia jego solidność i trwałość, a także odpowiednia reakcja na obróbkę według różnych kształtów i rozmiarów.
Jesion: Drewno z jesionu charakteryzuje się dużą twardością oraz sprężystością. Deski z niego wykonane są wytrzymałe i wysoce odporne na wilgoć, a także zachwycają swoimi różnorodnymi wzorami słojów.
Nasze deski powstają w europejskich manufakturach, gdzie wykonywane są przez doświadczonych rzemieślników. To miejsca, w których tradycyjne metody wykonania są cenione i przekazywane z pokolenia na pokolenie, tworząc niepowtarzalny charakter naszych desek. Każdy element jest wybierany i dopracowany tak, aby stworzyć produkt, który zachwyci wszystkich miłośników kulinariów i nie tylko. Dzięki pracy rąk wykwalifikowanych rzemieślników, każda deska staje się wyjątkowym dziełem sztuki, które nie tylko spełnia swoje funkcje praktyczne, ale również zachwyca swoim pięknem i wyjątkowością.
Zapach drewna
Deski kuchenne drewniane z drewna FSC zachowują subtelny zapach drewna, co dodaje dodatkowego uroku podczas serwowania potraw.
Bezpieczne dla noży
Drewno FSC impregnowane odpowiednimi olejami jest miękkie dla ostrzy noży, co oznacza, że nie niszczą one ostrzy i dłużej zachowują swoją ostrość.
Nóżki antypoślizgowe
Dzięki nóżkom antypoślizgowym deska nie ślizga się podczas użytkowania, co zwiększa bezpieczeństwo i wygodę podczas krojenia.
Estetyczne serwowanie
Deski te są idealne do serwowania potraw, dzięki swojemu estetycznemu wyglądowi i trwałej konstrukcji.
Dekoracja w kuchni
Ich naturalne piękno i ciepło drewna stanowią również świetny element dekoracyjny w kuchni, dodając przytulny i elegancki akcent.
Wykorzystywane drewno pochodzi z certyfikowanych lasów FSC.
Produkty wykonywane są ręcznie dzięki czemu każdy produkt jest starannie wykonany.
Produkty przeszły pozytywnie testy odpornościowe, gwarantując bezproblemowe użytkowanie.
Przy odpowiedniej konserwacji produkty gwarantują wieloletnie użytkowanie bez utraty jakości.
Selekcja drewna:
Drewno pochodzi z lasów certyfikowanych lasów FSC, które są tworzone specjalnie do produkcji drewnianych produktów. Podczas selekcji wybierane jest drewno o odpowiedniej jakości, aby nadawało się na wyprodukowanie desek do krojenia.
Suszenie:
Suszenie drewna ma na celu zmniejszenie jego wilgotności, aby nadawało się do dalszej obróbki. Dzięki temu produkt będzie odpowiednio wykonany, a jego forma będzie niezmienna przez wiele lat.
Składanie:
Po wysuszeniu drewno jest przygotowywane do stworzenia deski kuchennej. Proces ten obejmuje dobranie kolorystyki, cięcie do odpowiednich wymiarów i kształtów oraz na koniec sklejenie w całość wszystkich elementów tworząc niepowtarzalny produkt.
Szlifowanie:
Proces szlifowania polega na wygładzeniu powierzchni desek oraz usunięcie niedoskonałości.
Olejowanie:
Ostatni etap to olejowanie, które polega na pokryciu powierzchni odpowiednim olejem, mając za zadanie zabezpieczyć drewno przed zabrudzeniami, uszkodzeniami oraz bakteriami, które dzięki impregnacji się nie wchłaniają.
Zapisz się do newslettera i odbierz 30zł rabatu na wszystkie produkty KONSIMO od wartości koszyka minimum 100zł! Wysłanie formularza oznacza zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych dla potrzeb marketingowych.
W Konsimo wiemy jak ważny jest czas, dlatego produkty ,,dostępne od ręki” wysyłamy z naszego magazynu prosto do klienta w zaledwie kilka dni.
Liczby nie kłamią, a my możemy pochwalić się wieloma nagrodami i wyróżnieniami w plebiscytach jakości obsługi klienta.
Szanujemy prawa klientów, dlatego zwrot zakupionych towarów jest możliwy do 30 dni.
Wspieramy polską tradycję meblarstwa, stawiając na rodzimą produkcję.